تفاوتهای دوربین مدار بسته آنالوگ و شبکه (۲)

IP-vs-Analog-Surveillance---دوربین مداربسته

   دوربین های مداربسته آنالوگ و تحت شبکه دو نوع متفاوت از سیستم های مداربسته هستند که این تفاوت ها معمولا برای افراد ناشناخته است. در این مقاله سعی خواهیم کرد تا به تفاوت های مهمتر در این دو سیستم و موارد کاربرد هر یک از آنها اشاره هایی داشته باشیم. به این نکته نیز دقت داشته باشید که دوربین مدار بسته در هر دوی این سیستم ها، ممکن است دارای شکل ظاهری و فیزیکی یکسانی باشند. بنابراین صرف شکل کیس و حجم دوربین نمی توان آن ها را در هر کدام از تقسیم بندی ها به صورت دقیق قرار داد که تنها مشخصه ملموس در این دوربین ها جهت تشخیص و در زمانی که دوربین خاموش و بدون تصویر باشد، نوع خروجی آن ها می توان به حساب آورد. اطلاعاتی نیز در باب نحوه انتخاب دوربین مداربسته مناسب با توجه به کاربرد  در اینــجا آورده شده که در صورت تمایل می توانید مطالعه کنید.

سیستم مداربسته انالوگ

نوع بسیار رایج و قدیمی تر از دوربین های مداربسته است. این سیستم به صورت مختصر یک سیستم مدار بسته ساده و ارزان برای کاربری های غیر حرفه را فراهم می آورد. در سیستم مدار بسته انالوگ، سیگنال های تصویر دوربین ها برای دستگاه ذخیره ساز، به صورت انالوگ انتقال پیدا می کنند.

سیستم مداربسته شبکه

نوع حرفه ای تر از سیستم مداربسته است. این سیستم را به صورت مختصر و مفید می توان یک سیستم با کیفیت تر و البته پرهزینه تر نسبت به سیستم قبلی به حساب آورد. در سیستم مداربسته شبکه، اطلاعات تصویر از طریق پروتکل های شبکه و به صورت صفر و یک انتقال پیدا می کنند و در نتیجه افت کمتری را به دنبال خواهند داشت.

مقایسه دو سیستم مدار بسته شبکه و آنالوگ:

  • قیمت: معمولا اولین تفاوتی که می توان متوجه آن شد تفاوت قیمت بسیار زیاد این دو سیستم است. (که در حال حاضر دوربین های شبکه ارزان قیمتی نیز در بازار یافت می شوند) دوربین های مداربسته شبکه معمولا بین دو تا سه برابر قیمت یک دوربین انالوگ را دارا هستند. شاید این هزینه بالاتر، اصلی ترین دلیل رواج سیستم های مداربسته انالوگ است. البته در حال حاضر دوربین هایی وارد بازار شده اند که از بستر دوربین آنالوگ استفاده می کنند ولی خروجی تصویری بسیار بالاتری نسبت به آن و با مگاپیکسل های بالایی ارایه می دهند. دوربین های AHD و دوربین مداربسته HD-CVI HD-TVI HD- SDI از حمله این موارد هستند.
  • کیفیت تصویر: تفاوت بعدی مهم دو سیستم شبکه و انالوگ کیفیت تصویر دوربین های آنها است. از نظر کیفیت تصویر سیستم مداربسته آنالوگ دارای محدودیتهای بسیار زیادی است. در دربین های مداربسته انالوگ امکان دریافت و ضبط تصاویر با رزولوشن بیشتر از حدود ۰٫۵ مگا پیکسل وجود ندارد و این بدین معناست که شما هرگز نخواهید توانست در یک سیستم آنالوگ کیفیت در حد مگا پیکسل داشته باشید. مقابل در دوربین های مداربسته تحت شبکه کیفیت تصویر هیچ محدودیت تصویری ندارد و دوربین های تا ۲۵مگا پیکسل به راحتی در دسترس می باشند.(البته همانطور که گفته شد، با ورود دوربینهای نسل جدیدی که با زیرساخت انالوگ کار می کنند تا حدی این گزینه مرتفع شده است مانند دوربین های HD-SDI و دوربین مدار بسته AHD و دوربین های HDCVI …). مقاله کیفیت تصاوی دوربین های تحت سبکه را نیز می توانید در اینــجا ببینید.
  • سادگی: تفاوت بعد در دو سیستم آنالوگ و شبکه میزان تسریع و راحتی در نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته در هر یک از سیستم های فوق است. در مقایسه با سیستم شبکه، سیستم انالوگ به مراتب در نصب و عیب یابی ساده تر است. این سادگی سبب شده مجریان سیستم های حفاظتی تمایل زیادی به استفاده از دوربین های انالوگ داشته باشند.
  • انعطاف پذیری: انعطاف پذیری به معنای امکان تغییر سیستم مداربسته پس از اجرای آن است. از این نظر سیستم های شبکه به مراتب منعطف تر عمل می کنند. در یک سیستم شبکه شما می توانید پس از اجرا، بسیاری از تجهیزات را به راحتی جابه جا یا تغییر دهید. در مقابل سیستم مداربسته انالوگ دارای انعطاف کمتری است و اجرای بسیاری از تغییرات در آن پس از اجرا غیر ممکن خواهد بود.
  • تعداد فریم: تعدد فریم تصویر معمولا در سیستم های دیجیتال به آن پرداخته می شود. از نظر تعداد فریم خروجی دوربین، تمامی دوربین های آنالوگ دارای خروجی real-time هستند. در دوریبن های شبکه دوربین می تواند تعداد فریمی کمتر از ۲۵فریم داشته باشد. این نکته ای است که در زمان انتخاب دوربین باید به آن توجه داشت. معمولا در دوربین های با روزولشن بالا تعداد فریم دوربین کمتر خواهد بود.
  • کابل کشی و اجرا: اجرا و کابل کشی و نوع کابل مصرفی در این دو سیستم به طور کلی با هم متفاوت می باشد. توجه داشته باشید که بسترهای انالوگ و شبکه هیچ گونه همخوانی با هم ندارند و در اجرا دارای تفاوتهای زیادی هستند. به صورت کلی تکنولوژی اجرا در سیستم های شبکه به مراتب بالاتر است. در این سیستم ها شما می توانید از طریق استفاده از فیبرنوری تمام محدودیت های طول کابل را حل کنید. استفاده از کابل RG59 در سیستم های با بستر آنالوگ کاربرد بیشتری دارد.
  • قابلیت های نرم افزاری: سیستم شبکه به علت کارایی بالاتر امکانات خارق العاده نرم افزاری برای شما ایجاد می کند. این امکانات به ویژه در کابردهای امنیتی کمک بسیار زیادی به اپراتورها می کند. در سیستم انالوگ قابلیت های نرم افزاری معمولا به مراتب پیش پا ابتدایی تر است.

به طور کلی سیستم دوربین مدار بسته شبکه از بسیاری جهات بر سیستم آنالوگ برتری دارد اما در مقابل اجرای آن هزینه بیشتری خواهد داشت. در صورتی که نیاز به یک نظارت عمومی و ساده در محل خود را دارید راه اندازی سیستم آنالوگ توصیه خوبی است. اما اگر می خواهید سیستم حرفه ای تری داشته باشید و البته برای هزینه آن مشکلی  وجود ندارد حتما سیستم مداربسته تحت شبکه می تواند پاسخگوی نیاز ها باشد.

 

 

 

 


مطالب مرتبط:

 

دوربین مداربسته تحت شبکه (IP Camera) چیست؟

سیستم مداربسته تحت شبکه یا دیجیتال چیست؟

تجهیزات اصلی سیستم مداربسته شبکه (IP)

 


 

ورود به صفحه مقالات دوربین آموزش مداربسته


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آموزش نصب دوربین مدار بسته (آموزشگاه)


فروش، نصب و راه اندزی دوربین مداربسته تحت شبکه و پخش و  فروش عمده دوربین مدار بسته