عیب یابی دزدگیرهای اماکن و راه حل رفع خطا و عیوب

نحوه رفع خطا در سیستم اعلام سرقت اماکن و راه حل رفع خطای آژیر و رفع عیب دزدگیر در زمان نصب.

 

گاها دیده ایم که پس از نصب دزدگیر منازل و یا نصب اعلام سرقت در مغازه، دفاتر، مطب و اماکن دیگر، دستگاه به خودی خود شروع به اعلام هشدار تلفنی و پخش آژیر می نماید و یا این که به محض مسلح کرد پنل اعلام سرقت، این امر اتفاق می افتد. چنانچه در این حالت هیچ تحریکی برای سنورهای متصل و نصب شده به پنل اعم از بیسیم یا باسیم (چشمی ها، دتکتور، مگنت، شوک سنسور، سنسورهای ضربه ای، بیم خطی و …) انجام نشده باشد. در این صورت می توان نتیجه گرفت که قطعا مشکلی سهوی یا عمدی در سیتم رخ داده است که به طبع آن به محض مسلح کردن سیستم و یا خود به خود صدای آژیر را می شنوید.

در این مقاله قصد بررسی عوامل بروز خطا در دستگاه و سیستم اعلام سرقت (دزدگیر) اماکن و راه کارهای رفع این عیوب را داریم؛ پس با ما همراه باشید.

     در مواردی که آژیر خطا در زمان مشخصی از روز با فاصله زمانی چند دقیقه ای به صدا در می آید، احتمالا خطا مربوط نور خورشید بوده است. در این حالت عمدتا تابش نور خورشید به جسمی که قابلیت منعکس کردن نور را دارد، باعث شکست نور به داخل چشم دزدگیر (PIR) شده و این عمل باعث تحریک چشم و در نتیجه پخش آلارم مزاحم از سوی سیستم می شود. بنابراین برای رفع این خطا بایستی علت را پاک کرد: یا محل قرار گیری چشمی دزدگیر را تغییر دهید و یا به نحوی جلوی انعکاس را بگیرید. در نظر داشته باشید که حتی در شب هنگام نیز ممکن است در برخی اماکن همانند مغازه ها نور چراغ خودرو باعث این امر گردد. بنابراین همیشه قبل از انجام و تصمیم به شروع، حتما محل نصب چشمی های دزدگیر را مورد ارزیابی دقیق قرار دهید.

     چنانچه خطای آژیر پس از زمانی نسبتا ثابت و پس از زمان فعال و مسلح کردن دستگاه به صدا درآید، احتمالا باتری دزدگیر موجود بر روی پنل دچار مشکل شده است. در این موارد خرابی باطری دزدگیر اماکن باعث جریان کشی بیش از حد از دستگاه اعلام سرقت شده که این امر پخش آلارم مزاحم را موجب خواهد شد. جهت بررسی باطری اعلام سرقت هیچ وقت به تست ولتاژی بسنده نکنید. ممکن است ولتاژ ۱۲ ولت را داشته باشید ولی جریان دهی باطری شما کم شده باشد. برای تست عملکرد آمپراژ باتری لازم است تا برق را قطع کرده و پس از چند دقیقه ولتاژ را مجددا تست نمایید.

   چنانچه خطای پخش آژیر دزدگیر اماکن دقیقا بلافاصله پس از فعال کردن دزدگیر (از طریق ریموت دزدگیر یا کیپد پنل و یا حتی برنامه دزدگیر اماکن نصب شده بر روی گوشی موبایل)، باشد لازم است تا موارد ذکر شده در زیر بررسی گردد.

 از سالم بودن فیوز AUX اطمینان حاصل نمایید. این عامل را می توان مرسوم ترین خطای پنل توسط نصاب ها بشمار آورد که بواسطه جریان کشی زیاد از این فیوز در نتیجه اتصال کوتاه شدن پایانه های AUX رخ می دهد. اما در عین حال موارد زیر را کنترل کنید:

  1. با جامپر کردن زون ها از سلامت دستگاه اطمینان حاصل نمایید.
  2. در صورت سالم بودن دستگاه به سراغ سنسورهایی که روی زون مورد نظر (زونی باعث فعال شدن آلارم می کند) نصب شده اند رفته و سنسور ها را از داخل جامپر کنید. در اینصورت اگر مشکل بر طرف شد سنسور ها خراب بوده در غیر این صورت مشکل از سیم کشی می باشد (دقت کنید که خرابی سنسور های PIR در حالت عاد تقریبا با توجه به تجزبه نزدیک به صفر است مگر اینکه خودتان با انجام اعمالی به خرابی آن یقین کرده باشید!).
  3. با توجه به استفاده اکثر نصابان از سیم های زوجی (دو زوج هوایی یا شبکه) در نصب سنسورها و شکننده بودن این سیم ها توجه کافی به عدم شکستگی سیم در زیر ترمینال های ابتدایی و انتهایی (طرف زون های پنل و طرف چشمی ها) نمایید.
  4. فعال شدن آژیر در زمان های مختلف که عمدتا به عوامل محیطی زیر مرتبط می شود.
  • باز بودن پنجره یا روشن بودن کولر که باعث حرکت کردن پرده ها شود
  •  حرکت موجودات زنده همانند گنجشک و کبوتر، موش و گربه و .. در داخل ساختمان و جلوی چشم ها
  • نزدیک بودن و یا در دید مستقیم بودن شومینه و بخاری نسبت به چشم
  • آونگ ساعت های بزرگ

 

 

علاوه بر دقت در نحوه نصب پنل های اعلام سرقت اماکن، انتخاب برند تایید شده و قابل اعتماد این پنل ها نیز می تواند بشدت ایجاد خطاهای بیهوده را کاهش دهد. بنابراین توصیه اکید ما به نصاب و همکاران این صنف استفاده از دستگاه های باکیفیت ساخت بالا و طراحی شده به صورت اصولی بوده که علی رغم ایجاد هزینه ای نسبتا بالاتر، آرامش استفاده از یک دستگاه اعلام سرقت یا مصطلح آن دزدگیر باکیفیت (منازل، مغازه و اماکن) را هم برای مشتری به ارمغان می آورد و هم شما نیاز به صرفت زمان چندباره برای اطلاح خطای آن (که معمولا هم باید به نوعی بیخیال آن شد!) نخواهید داشت.

 

 


مطالب مرتبط:

 

زون ۲۴ ساعته در سیستم اعلام سرقت (۲۴H Zone دزگیر)

نحوه اتصال و سیم بندی سنسور دود و حرارت به پنل دزدگیر و اعلام سرقت

برد رله (کیت رله) دستگاه اعلام سرقت و دزدگیر اماکن

استفاده از اعلام سرقت بعنوان اعلام حریق

 

 

 

 

 


نعیم پردازش: آموزش نصب دزدگیر و اعلام سرقت اماکن

پخش عمده و فروش دزدگیر اماکن و اعلام سرقت به همکار