IP اختصاصی یا آی پی استاتیک (Static) چیست؟

آیپی چیست و IP در شبکه به چه معناست و آموزش IP دادن به دوربین شبکه و NVR ان وی آر دوربین مداربسته.

آی پی آدرس استاتیک یا ولید ایپی وارد کننده دوربین مداربسته نعیم پردازش npico.ir انتقال تصویر دوربین و dvr

اگر تابحال برایتان پیش آمده باشد که در محل کار یا مکان خاصی اقدام به راه اندازی یک سیستم مداربسته کرده باشید و یا بر حسب اتفاق به آگهی خدمات دهندگان سیستم های امنیتی و نظارت تصویری برخورد داشته باشید، عباراتی مانند انتقال تصویر دوربین مداربسته، پخش زنده تصاویر محل کار بر روی موبایل، نمایش و انتقال تصاویر دوربینهای مدار بسته محل کار به منزل و یا عباراتی از این قسم را به وفور دیده اید. بر این اساس لازم شد تا کمی در مورد آی پی های تابت یا IP استاتیک توضیحاتی را ارایه کنیم که بالطبع در مبحث انتقال تصاویر دوربین و DVR یا NVR کاربرد دارد.

در واقع زمانی که برای ایجاد یک کانکشن اینترنتی و اتصال به اینترنت نیازمند این باشیم که پس از هر بار اتصال، آی پی تغییر پیدا نکند باید از ای پی استاتیک (IP Static) استفاده نماییم. در این بین معمولا کاربرانی که قصد راه اندازی دوربین مدار بسته، گیم سرورها، برقراری ویدئو کنفرانس، اتصال به یک وب سرور داخلی از خارج و یا ریموت زدن را دارند از ای پی ثابت بهره گیری می کنند. موارد استفاده از استاتیک ایپی بسیار زیاد است و اطلاعات مربوط به تفاوت های ip ثابت و داینامیک را می توانید در اینجا مطالعه کنید.

در شبکه اینترنت، آی پی ولید یا ثابت، همان طور که از اسمش نیز مشخص است، فیکس است و بعد از هر کانکشن تغییری نمی یابد (در مدت زمان خریداری شده در بازه سرویس اینترنتی). این IP معمولا هنگام خرید سرویس های حرفه ای تر اینترنت به همراه پهنای باند اختصاصی نیز از طرف ISP داده می شود که در غیر اینصورت هم می توان Static IP به صورت جداگانه تهیه کرد. در شبکه های لوکال نیز لازم است تا آی پی استاتیک به صورت دستی روی کلاینت ها تنطیم شود و بنابراین تعداد IPها باید با تعداد کلاینت ها برابر باشد. ولی در جاهایی که نیاز است IP و سایر تنظیمات بصورت اتوماتیک روی کلاینت ها تنظیم گردد و نیز تعداد IP ها نسبت به کلاینت ها کمتر است از سرویس DHCP می توان استفاده کرد.

 

بنابراین هر کاربری بروی اینترنت اگر خلافی بکند آی پی آدرس آن ثبت می شود و رد پای آن به جای میماند و از طریق آی پی اینترنت خود , آدرس منزل و مشخصات کامل کاربر نمایان می شود , این موضوع در کشورهای مانند آمریکا به شدت رعایت می شود و با متخلفان , هکرها و سارقان اینترنتی به این صورت شناسایی و مجازات می شوند.

ip چیست؟

به مجموعه قوانین انتقال پکت های اطلاعات در اینترنت است که در پرتکلی به نام IP تعریف شده است.

نشانی آی پی (IP Address) چیست؟

هر وسیله ای در شبکه جهانی اینترنت شناسه‌ای عددی و یکتا به نام IP دارد. این شناسه چیزی مشابه ۱۱۰٫۳۶٫۷۸٫۱۰۲ است. این شناسه از چهار عدد ۸ بیتی درست شده است. یعنی هر عدد می‌تواند بین ۰ تا ۲۵۵ باشد. با این تفاسیر واضح است که می توان ۲۳۲ شناسه مختلف داشته باشیم. اما باید دانست همه این نشانی‌ها قابل استفاده نیست. برای مثال نشانی‌های ۰٫۰٫۰٫۰ و ۲۵۵٫۲۵۵٫۲۵۵٫۲۵۵ برای کارهای خاص رزرو شده‌اند. خود آدرس IP با استفاده از روشی به نام کلاسه‌بندی ادرسها به دو قسمت معنی‌دار شماره شبکه و شماره سرور تقسیم می‌شود. شماره شبکه مشخص می‌کند که دستگاه در کدام شبکه قرار دارد و شناسه سرور یا Node مشخص می‌کند که دستگاه کدام یک از دستگاه‌های داخل شبکه است.

تقسیم بندی کلاس های آیپی چگونه است؟

پنج کلاس شبکه (و چند آدرس رزرو شده) داریم:

شبکه پیشفرض:همیشه با نشانی ۰٫۰٫۰٫۰ مشخص می‌شود.

آی پی آدرس کلاس A:

برای شبکه‌های خیلی بزرگ استفاده می‌شود. در این کلاس اولین عدد بین ۱ تا ۱۲۶ است. در این شبکه می‌توان بیش از دو میلیارد (تقریبا نیمی از IPهای موجود) کامپیوتر تعریف کرد. اولین عدد شناسه شبکه است و سه عدد بعدی شماره کامپیوتر.

Loopback:

نشانی ۱۲۷٫۰٫۰٫۱ برای اشاره به این کامپیوتر رزرو شده است. یعنی اگر کامپیوتر بخواهد برای خودش پیامی ارسال کند از این نشانی استفاده می‌کند.

آی پی آدرس کلاس B:

برای شبکه‌های متوسط استفاده می‌شود. بحش اول این آدرس ها از ۱۲۸ شروع شده و به ۱۹۱ ختم می‌شود. در این کلاس نشانی شبکه با استفاده از دو رقم اول IP شناخته می‌شود. هر شبکه در این کلاس می‌تواند از حدود ۶۵ هزار دستگاه پشتیبانی کند. (در مجموع بیش از ۱ میلیارد)

آی پی آدرس کلاس C:

در شبکه‌های کوچک استفاده می‌شود. بخش اول در این کلاس می‌تواند بین ۱۹۲ تا ۲۲۳ باشد و شناسه شبکه در این کلاس سه بخش اول آی‌پی است. و در هر شبکه ۲۵۴ عدد دستگاه می‌تواند تعریف شود.

آی پی آدرس کلاس D:

این دسته از IPها حالت ویژه‌ای دارند و از آنها برای ارسال پیام‌های Broadcast استفاده می‌شود. در این جا ارقام دوم تا چهارم یک کامپیوتر را الزاما مشخص نمی‌کند بلکه گروهی از کامپیوترها را مشخص می‌کند.

آی پی آدرس کلاس E:

مشابه کلاس D گروه‌های کامپیوتر را مشخص می‌کند و فقط برای کارهای آزمایشی می‌توان از آنها استفاده کرد. چهار بیت اول عدد ۳۲ بیتی IP یک است و بقیه گروه کامپیوترها را مشخص می‌کند.

Broadcast:

نشانی ۲۵۵٫۲۵۵٫۲۵۵٫۲۵۵ نشانی ویژه‌ای است که معنی آن همه رایانه‌های شبکه است. در صورتی که پیامی به نشانی Broadcast ارسال شود این پیام توسط همه کامپیوترهای شبکه دریافت می‌شود.

نکته اول: در هر کدام از کلاس‌های اصلی A تا C ما یک سری نشانی برای کارهای داخلی داریم. یعنی شبکه‌هایی که به اینترنت متصل نیستند یا کامپیوترهای آن نیازی به دسترسی مستقیم به شبکه اینترنت ندارند می‌توانند از این نشانی‌ها استفاده کنند:

کلاس A از ۱۰٫۰٫۰٫۰ تا ۱۰٫۲۵۵٫۲۵۵٫۲۵۵
کلاس B از ۱۷۲٫۱۶٫۰٫۰ تا ۱۷۲٫۳۱٫۲۵۵٫۲۵۵
کلاس c از ۱۹۲٫۱۶۸٫۰٫۰ تا ۱۹۲٫۱۶۸٫۲۵۵٫۲۵۵

نکته دوم: هر شبکه را می‌توان به چند زیر شبکه تقسیم کرد. این کار با مشخص کردن Network Mask انجام می‌شود. Network Mask پیش‌فرض در هر کلاس به این صورت است: به جای نشانی شبکه یک و به جای نشانی دستگاه‌های داخل شبکه صفر قرار دهید. یعنی:

کلاس A: 255.0.0.0
کلاس B: 255.255.0.0
کلاس C: 255.255.255.0

حالا اگر تعدادی از بیت‌ها را از سمت چپ (با ارزش‌ترین بیت‌ها) را یک کنیم تعدادی زیر شبکه به خواهیم داشت. مثلا شبکه ۱۰٫۰٫۰٫۰ را با تعیین ماسک به ۲۵۵٫۲۵۵٫۰٫۰ به ۲۵۵ شبکه ۶۵ هزار دستگاهی تقسیم می‌کنیم. یک روش ساده برای نوشتن نشانی IP و Network Mask به این صورت است:

IP Address/Count of Mask bits those are not Zero

مثلا شبکه ۱۹۲٫۱۶۸٫۱۰٫۰/۲۴ یعنی ما شبکه ۱۹۲٫۱۶۸٫۰٫۰/۱۶ را به ۲۵۵ شبکه تقسیم کرده‌ایم و یکی از آنها که شناسه شبکه‌اش ۱۹۲٫۱۶۸٫۱۰ است را مد نظر داریم.

مثالی از یک IP Address:

آدرس آی پی ۶۴٫۲۳۳٫۱۸۷٫۹۹ را در نظر بگیرید. اولین رقم بین ۱ و ۱۲۶ است پس این نشانی متعلق به کلاس A می‌باشد. در حقیقت این نشانی یکی از کامپیوترهایی است که به درخواست‌های گوگل پاسخ می‌دهد. با بررسی در بانک اطلاعات نشانی‌ها در متوجه می شویم که این نشانی به شبکه ۶۴٫۲۳۳٫۱۶۰٫۰/۱۹ تعلق دارد. این یعنی اینکه کلاس A به ۲۱۱زیر شبکه تقسیم شده است و یکی از آنها متعلق به شرکت گوگل است. این به این معنی است که تمام رایانه‌هایی که نشانی بین ۶۴٫۲۳۳٫۱۶۰٫۰ تا ۶۴٫۲۳۳٫۱۹۱٫۲۵۵ دارند داخل شبکه Google قرار دارند. و کامپیوترهای این شبکه قادر هستند تا آدرس هایی از ۱۷۲٫۱۶٫۱۶٫۰ تا ۱۷۲٫۱۶٫۱۷٫۲۵۵ را اختیار کنند. در این شبکه می‌توان ۲۱۳ رایانه مختلف مشخص کرد.

در ادامه مطالب بیشتری در مورد آموزش شبکه های کامپیوتری آورده خواهد شد که می توانید از بخش آموزش وبسایت نعیم پردازش پیگیری کنید.


مطالب مرتبط:

.

تجهیزات اصلی سیستم مداربسته شبکه (IP)

سیستم مداربسته تحت شبکه یا دیجیتال چیست؟

پهنای باند (Bandwidth) در دوربین های مداربسته تحت شبکه و دیجیتال

.

.

.

.

.

آموزش و پخش فروش عمده همکاری دوربین مدار بسته شبکه و AHD