هک کردن دوربین مدار بسته و DVR

    هک دوربین مدار بسته یا هک کردن دی وی ار DVR دوربین مداربسته توسط هکر ها از دغدغه های اساسی و جدی استفاده کنندگان این سیستم می باشد. قصد داریم تا در این مبحث در مورد نحوه و طریقه هک کردن دی وی آر در سیستم مداربسته و واقعیت های این موضوع کمی بحث کنیم.

هک (HACKING) کردن یعنی چه؟

 هک کردن یک سیستم به معنای نفوذ و ایجاد دسترسی غیر مجاز به سیستمی است که دسترسی به آن بجر صاحب سیستم و افراد مجاز برای آن سیستم محدود شده باشد (از طریق پیدا کردن پسورد دی وی آر، یافتن نقص های امنیتی و …) است. در واقع این دسترسی کاملا غیر مجاز است و اصلا مطبوع صاحب سیستم نمی باشد. با این تعریف حتی در صورتی که شما پسوورد خود را به اشتباها به فردی دیگری بدهید و او امکان ورود و دسترسی به نرم افزار شما را پیدا کند سیستم شما را هک کرده است. البته در مفهوم حرفه ای تر، هک کردن یک سیستم نرم افزاری به معنای پیدا کردن یک راه یا نقص در سیستم و ورود و دسترسی به اطلاعات آن از طریق این نقص یا نقایص می باشد. مانگونه که مشخص است این خرابکاری ممکن است در ارتباط با DVR یا  NVR و یا دوربین مدار بسته شبکه باشد.

آیا امکان هک کردن سیستم مداربسته وجود دارد؟

 امکان هک کردن در هر سیستم نرم افزاری وجود دارد ولی باید بانیم که در صورت رعایت ابتدایی ترین اصول امنیتی امکان هک شدن سیستم مداربسته تقریبا به صفر نزدیک خواهد شد.

نحوه هک کردن دی وی آر و سیستم های مداربسته چگونه است؟

در ابتدا ذکر این نکته لازم است که امکان هک شدن سیستم مداربسته تنها در صورتی وجود خواهد داشت که از اینترنت برای دیدن تصاویر سیستم مداربسته استفاده شود و یا دی وی آر متصل به شبکه داخلی که به اینترنت هم وصل شده باشد. ابتدایی ترین راه و روش هک کردن سیستم مداربسته از طریق چک کردن پسووردهای ساده سیستم است.

نرم افزارهایی هست که با چک کردن چند نام کاربری بسیار رایج در دستگاه مرکزی مدار بسته یا پسوورد کارخانه دستگاه، امکان هک کردن آنها را به وجود می آورند. برای مثال پسووردها ۱۲۳۴۵، ۵۴۳۲۱، ۱۲۳۴۵۶، ۰۰۰۰۰ و … پسوورد مادر دی وی آر سیستم مداربسته هستند. نرم افزار هک با پیدا کردن آدرس IP و چک کردن چندین پسوورد در دستگاه در صورت ساده بودن پسوورد امکان ورود به سیستم مداربسته را ممکن خواهد نمود.
طریقه دیگر هک کردن یک سیستم مداربسته، ورود غیر مجاز به وبسایت ارائه دهنده به خدمات DDNS است. برخی وبسایت ها از طریق ارائه این خدمات امکان انتقال تصویر سیستم مداربسته را بدون IP Static برای شما فراهم می کنند. با ورود یا هک کردن این وبسایت امکان دسترسی به تصاویر زنده دوربین های مداربسته تمامی دوربین هایی که از سرویس این وبسایت ها استفاده می کنند برای هکر ممکن می شود.
 و در روش آخر هک کردن سیستم مدار بسته، ورود به نرم افزار دستگاه مرکزی DVR، NVR یا سرور دوربین ها است. در رابطه با برندهای معتبر دوربین مداربسته احتمال هک شدن سیستم خیلی پایین است و از آنجا که این دوربین ها به منظور استفاده در پروژه های حساس قرار است مورد استفاده قرار گیرند تمامی احتیاط های لازم در رابطه با طراحی نرم افزارهای این برندها صورت می گیرد. اما در رابطه با تجهیزات با برندهای نامعتبر امکان هک کردن سیستم اگرچه کم است اما وجود دارد.

راه کار جلوگیری از هک شدن دوربین مداربسته چیست؟

روش جلوگیری از هک شدن دوربین مداربسته بسیار ساده است و با رعایت چند نکته می توانید از هک شدن به صورت کامل جلوگیری کنید:

  • بعد از نصب سیستم مداربسته حتما پسوورد و نام کاربری کارخانه ای آن را تعویض کنید.
  • از پسوردهایی  که امکان حدس زدن آنها کمتر است، استفاده کنید.
  • بهتر است از IP Static برای انتقال تصویر استفاده کنید و یا خدمات DDNS را از وبسایت های معتبر دریافت کنید.
  • حتی المکان دستگاه DVR یا NVR خود را از برند معتبر مداربسته انتخاب کنید.

امکان هک شدن سیستم مداربسته چقدر است؟

این خطر حتی در صورت رعایت نکردن اصول ایمنی هم پایین است. در ماجرای هک کردن دوربین های مداربسته در سال ۲۰۱۴ که توسط یک هکر روسی انجام شد او تنها توانسته بود حدود ۱۴۰ سیستم مداربسته را در ایران هک کند. این در حالی است که هزاران سیستم مداربسته در کشور ما فعال هستند و نشان دهنده احتمال پایین هک شدن سیستم است. با این حال در صورت رعایت نکات اولیه شما خواهید توانست حتی همین احتمال کم را نیز به صفر نزدیک کنید که بدین منظور تغییر نام های کاربری دستگاه های خریداری شده به عنوان ابتدایی ترین موارد در جلوگیری از این مورد یاد می شود.


مطالب مرتبط:

باز گرداندن پسورد دی وی آر در دوربین مداربسته

راه کارهای بازدارنده درسرقت دوربین های مداربسته


آموزش دوربین مدار بسته تحت شبکه

فروش و پخش همکار انواع دوربین مدار بسته و سیستم های حفاظتی با کیفیت