نور افکن یا پروژکتور مادون قرمز (IR) یا اینفرا رد Infrared عملکردی کاملا مشابه با نور افکن های عادی دارند. تنها تفاوت آنها این است که به جای تولید نور مرئی نوری با طول موج های پایین تر از ۸۵۰ نانو متر تولید می کنند که با استفده از فیلتر هایی خاص برای برخی دوربین مداربسته قابل دریافت می باشد.
این طول موج ها در محدوه رویت توسط چشم انسان قرار ندارند و در نتیجه مشاهده منبع تولید روشنایی برای انسان مقدور نمی باشد ولی برای دوربین های مداربسته قابلیت مشاهده این نور براحتی فراهم است. از این رو می شود از نور مادون قرمز بدون اینکه روشنایی مرئی در محیط به وجود آید، برای روشن کردن محیط اطراف و در زاویه دید دوربین های مداربسته استفاده کرد.
نحوه بالا بردن برد دید در شب دوربین مداربسته
احساس نیاز برای استفاده از پروژکتورهای مادون قرمز زمانی ملموس می شود که چراغ های مادون قرمز دوربین مداربسته نور کافی را جهت دید در شب ایجاد نکنند یا دوربین ها فاقد دید در شب مادون قرمز باشد.
در صورتی که مخفی بودن نور برای شما از اضطرار برخوردار نیست، از نظر فنی و اقتصادی استفاده از منابع نوری مرئی مانند پروژکتورهای عادی و یا حتی چراق های معمولی مقرون به صرفه تر است همچنین دوربین ها با استفاده از نور مرئی کیفیت تصویر بهتری خواهد داشت و در خروجی به تصویر رنگی دسترسی پیدا خواهید کرد.
نحوه نصب پروژکتورهای مادون قرمز مداربسته
نصب این پروژکتورهای کاملا مشابه با پروژکتورهای ساده می باشد که البته این پروژکتورها معمولا دارای سنسور نور نیز می باشند تا در صورت کم شدن نور محیط به طور خودکار فعال شوند. نصب این پروژکتورها در صورت وجود سنسور نوری فوتوسل، تنها محدود به رساندن برق خواهد بود. توجه داشته باشید که پروژکتور معمولا باید زیر و در جهت دید لنز دوربین نصب گردد. در صورت نصب پروژکتور رو به روی دوربین احتمالا با مشکل خیرگی نور و ضعف عملکرد رو به رو خواهید بود.
مطالب مرتبط:
.
دید در شب مادون قرمز (IR) مداربسته چیست؟
بهترین محل برای قرار گرفتن دوربین های مداربسته
ویژگی BLC در دوربین مداربسته چیست؟
.
.
.
.
.
.
.