نحوه تنظیم و ست کردن انواع چشم بی سیم و مگنت بیسیم دزدگیر و اعلام سرقت اماکن
یکی از اجزای مورد استفاده در سیستم اعلام سرقت اماکن، رادار یا چشم بیسیم است که البته استفاده از آن در یک سیستم دزدگیر به صورت اختیاری می باشد. عملکرد چشم وایرلس دزدگیر اماکن همانند انواع چشم و رادار سیمی می باشد با این تفاوت که جهت ارسال پالس تحریک به پنل مرکزی نیاز به سیم کشی مجزا نداشته و این امر از طریق امواج بر پایه فرکانس های ۳۱۵ یا ۴۳۳ مگا هرتزی صورت می پذیرد.
هر چشمی وایرلس دزدگیر در خود فضایی جهت تامین تغذیه مورد نیاز خود دارند که معمولا از یک باتری ۹ ولتی بهره می برند. پس از تامین ولتاژ جهت مدارات داخلی نیاز به ست کردن و تنظیم و تعریف کردن چشم بیسیم وایرلس برای پنل مرکزی دزدگیر اماکن خواهد بود که در ادامه نحوه تعریف کردن چشم وایرلس آورده شده است. این تنظیمات معمولا برای برندهای متفاوت چشمی و حتی فرکانس های مختلف به صورت عمومی می باشد. حتی در دیوایس های وایرلس دیگر مانند مگنت بیسیم و وایرلس یا شوک سنسور وایرلس بیسیم شیوه کلی به همین ترتیب است و تنها ممکن است در برخی موارد نیاز به تغییرات جزئی باشد. این مقوله شامل ست کردن چشم های بیسیم وزنی یا PET دتکتور ها نیز می گردد. در واقع در هنگام تنظیم چشم وایرلس اعلام سرقت اقدام به آدرس دهی چشم (یا چشمی های بیش از یک عدد در یک پروژه) می گردد که این آدرس دهی بر اساس جابجایی پین های جامپر در چشم یا مگنت وایرلس صورت می پذیرد که در ادامه می توانید با آموزش کددهی چشم وایرلس، مگنت بیسیم، شوک سنسور بیسیم و در کل دیوایس های بدون سیم مورد استفاده در سیستم اعلام سرقت اماکن با ما همراه باشید (خاطر نشان می سازد روش زیر اگر به تفصیل توضیح داده شده بیشتر مناسب دستگاه های اعلام سرقت بدون LCD همچون دزدگیر های کلاسیک CLASSIC Z4 می باشد).
نحوه اضافه کردن چشم بیسیم به دستگاه مرکزی دزدگیر اماکن
در واقع در این قسمت هدف ساخت آدرس هایی بر اساس اعداد باینری می باشد. اگر با مدارات منطقی دیجیتال آشنا باشید می دانید که برای نمایش مثلا عدد ۳ می توان آن را به صورت چهار بیتی ۰۰۱۱ نمایش داد که در عمل این پایه آدرس دهی در چشم های وایرلس دزگیر خواهد بود. در واقع با این روش در صورت استفاده از چندین چشمی وایرلس یا تجهیزات مشابه آدرس هایی را بر روی هر یک تنظیم می گردد به نحوی که با دیگر دیوایس های موجود در آن پنل مغایرت داشته باشد. معمولا در این گونه تجهیزات ۱۲ جامپر برای آدرس دهی وسیله بدون سیم وجود دارد، ۸ جامپر A0 تا A7 و چهار جامپر D0 تا D3 که برای ست کردن چشمی بیسیم ابتدا باید جامپرهای داخل چشمی را به طور صحیح طبق دستور زیر ست نماییم.
اضافه کردن چشمی وایرلس یا مگنت بیسیم به زون اول:
جهت کد دهی مگنت روی زون ۱ جامپر شماره D1 را روی LN قرار داده و جامپر های A0 تا A7 را به صورت دلخواه بچینید و باطری را در جای خود قرار داده و فیوز AUX را خارج نموده و کلید مینیاتوری لرن LRN در مرکز برد پنل دستگاه را نگه دارید،سپس با تحریک یک بار مگنت یا چشمی بیسیم، دزدگیر با یک بیپ ممتد در این حالت، کد گرفتن وسیله را اعلام می نماید. جهت اضافه نمودن مگنت وایرلس یا چشمی های دیگر تنها لازم است جامپر چشمی یا مگنت را مطابق مگنت ست شده قبلی تنظیم نمایید و جامپرهای A0 تا A7 را به صورتی دل خواه به طوری که مشابه قبلی ها نباشند جای دهید.
اضافه نمودن چشم یا مگنت های بیسیم به زون شماره ۲:
جهت کد دهی مگنت یا چشمی روی زون ۲ جامپر شماره D0 تا D3 را خالی کرده و جامپر های A0 تا A7 را به صورت دلخواه قرار دهید و با قرار دادن باطری در جای خود و خارج نمودن فیوز AUX، با نگه داشتن کلید لرن LRN و تحریک مگنت یا چشمی بی سیم، با شنیدن صدای یک بیپ ممتد از اسپیکر دستگاه می توان از کد گرفتن آن ها اطمینان کسب کرد. جهت اضافه نمودن مگنت فقط لازم است جامپر چشمی یا مگنت را مطابق مگنت ست شده قبلی تنظیم نمود.
اضافه کردن چشمی یا مگنت بیسیم یا دتکتور دود بیسیم به زون ۴:
جهت معرفی و کد دهی چشم، دتکتور دود، شوک سنسور یا مگنت بیسیم روی زون ۴ جامپر شماره D0 را روی HN و D3 را روی LN و جامپر های A0 تا A7 را به صورت دلخواه قرار دهید. در این حالت باطری را در جای خود قرار داده و فیوز AUX را خارج کنید و کلید LRN در مرکز پنل دزدگیر را نگه دارید و مگنت یا چشمی یا دتکتور دود وایرلس را تحریک نمایید.در این حالت نیز پنل اعلام سرقت با یک بیپ ممتد کد گرفتن دیوایس مربوطه را اعلام و می توانید مابقی مراحل نصب را انجام دهید. نکته قابل توجه در این حالت اینکه اگر دتکتور دود را به منظور ست کردن برای زون ۴ در نظر گرفته اید، لازم است تا تنظیمات زون ۴ را روی سیستم به صورت زون ۲۴ ساعته درآورده تا در زمان فعال نبودن دزدگیر هم بتوان از سیستم به عنوان اعلان حریق نیز استفاده نمود.