نصب هر یک از مدلها و برندهای مختلف دزدگیر فروشگاهی، مانند گیت های فروشگاهی AM و RF و EM نیازمند آموزش تخصصی و ویژه برای هر دستگاه و حتی برای هر مدل ار آن ها میباشد که سعی خواهد شد از همین طریق به تدریج در اختیار شما عزیزان قرار گیرد.
اما در هر حال در صورت استفاده از هر نوع گیت و با در نظر گرفتن نحوه نصب گیت فروشگاهی اصولی کلی وجود دارد که تقریباً در جمع کثیری از آن ها صادق است، در زیر به مواردی از این قسم اشاره کرده ایم:
اصول کلی و نحوه نصب گیت و دزدگیر های فروشگاهی
√ برطرف کردن منابع نویز و کاهش نویز های پیرامونی
گیت فروشگاهی در دسته سیستم های مخابراتی قرار دارد که عملکرد آن بر پایه ارسال و دریافت امواج الکترومغناطیس و رادیویی است چنانچه امواج نویز الکترومغناطیسی که در محدوده فرکانسی و قابل دریافت توسط آنتن(های)دستگاه، در محیط وجود دارد، بر عملکرد گیت تاثیر گذاشته و در آن ایجاد اختلال میکند. درب های برقی، لوازم الکتریکی، لامپ نئون،و سیم حامل جریان برق که در نزدیکی آنتنها قرار دارند از منابع ایجاد نویز به شمار میروند که باید تا حد امکان از آن ها دوری کرد. نصب بیاشکال دزدگیر فروشگاهی در گرو تشخیص منابع نویز، حذف و یا کاهش اثرات مخرب آن ها بر روی گیت ها میباشد. نمونه هایی از منابع نویز در زیر آورده شده است:
» جریان القایی سیم حامل جریان برق
سیم حامل جریان برق یکی از مهمترین منابع ایجاد نویز به شمار میرود. فاصله نزدیک سیم حامل جریان با آنتن گیرنده، شدت جریان و موازی بودن سیم با آنتن، اثر نویز را بر روی سیستم بیشتر میکند. به همین نسبت تغییر این شرایط، اثر نویز را کاهش میدهد. به طور مثال در صورتی که تغذیه یک وسیله برقی نسبتاً پرمصرف از سیمی تأمین میشود که فاصله اندکی با آنتن گیرنده دارد، میتوان محل تأمین برق وسیله مذکور را تغییر داد. همچنین قرار دادن سیم حامل جریان در غلاف فلزی میتواند مفید باشد.
» لوازم برقی و الکتریکی
» ترانس برق
» نویز برق شهر
» و…
√ نصب آنتن های گیت فروشگاهی در فواصل مناسب
افزایش فاصله میان دو آنتن، میزان حفاظت و امنیت گیت را کاهش میدهد. میزان نویز در محیط نصب، نوع تگ مورد استفاده، نوع دزدگیر فروشگاهی انتخابی، میزان خطای قابل قبول برای مدیر فروشگاه و… همگی عواملی تعیین کننده را در انتخاب فاصله مناسب بین دو آنتن گیت مشخص می کنند. به طور مثال در یک محیط پرنویز که تگ مصرفی آن را لیبل یا برچسب تشکیل میدهد و قیمت اقلام فروشگاه نیز بسیار بالا است، فاصله بین دو آنتن باید حتی بسیار کمتر از فاصله تعیین شده در کاتالوگها باشد. به همین نسبت، اگر تگ مصرفی، تگ سخت با کیفیت و بزرگ و محیط نیز کم نویز باشد، فاصله بین دو آنتن را میتوان بیشتر انتخاب کرد.
توجه داشته باشید که صاحبان فروشگاه تمایل دارند، فاصله میان آنتنها بیشترین باشد؛ که به واسطه آن معبر بزرگتر، تعداد آنتن مورد نیاز کمتر و دکوراسیونی زیباتر، امتیازاتی هستند که به واسط فاصله زیاد بین دو آنتن گیت فروشگاهی برای مدیران فروشگاه حاصل می گردد، اما با این حال در صورتی که این امتیازها به بهای کاهش امنیت فروشگاه و بالا رفتن ریسک دزدی به دست آید، نتیجه نهایی به ضرر صاحب فروشگاه خواهد بود که تبیین این مسأله به عهده شرکت مجری سیستمهای حفاظتی میباشد.
√ برقراری تناسب ظاهری بین آنتن دزدگیر فروشگاهی و دکوراسیون فروشگاه
گیت فروشگاهی معمولا، در خروجی فروشگاه ها نصب می گردد که کاملاً در معرض دید مشتریان قرار دارد. بنابراین بواسطه آن و همچنین به دلیل ابعادی که آنتن گیت فروشگاهی دارد، بهتر است سیستمی به مشتری پیشنهاد شود که با دکوراسیون فروشگاه ایشان تناسب بیشتری داشته باشد. بهتر است به مشتری پیشنهاد شود که قبل از سفارش سیستم، نمونههای آن را مشاهده کند. برخی از آنتنها به شکلی تولید می شوند که امکان نوشتن یا هک کردن تبلیغ بر روی آنها وجود دارد و برای صاحب فروشگاه و یا شرکت مجری سیستمهای حفاظتی، تابلوی تبلیغاتی را ایجاد میکند.
√ دقت در عدم تداخل با گیت های مجاور
گیت فروشگاهی، بر پایه ارسال و دریافت امواج الکترومغناطیسی کار میکند. فرکانس کاری دستگاههای مذکور، در رنجهای مشخصی قرار دارد. گیتهای هم فرکانس، ممکن است باهم تداخل داشته باشند و کارکرد یکدیگر را دچار اختلال کنند. به طور مثال گیتهای تک برد آر افRF، در مجاورت گیتهای جفت برد RF، از کار میافتند و دو گیت هم فرکانس در مجاورت هم باعث ایجاد بوق کاذب برای یکدیگر مینمایند. برای رفع این مشکل میتوان از گیتهایی با فرکانس های مختلف در اجرا استفاده کرد. همچنین در برخی دستگاه ها امکان سنکرون سازی، چندین گیت هم فرکانس در نزدیکی هم وجود دارد. برای نصب گیت فروشگاهی در محیطهای شلوغ مانند پاساژ و کامپلکس ها، لازم است اطلاعات کامل تری توسط شرکت مجری از محیط کسب گردد.
توجه شود که در عرف این امر، نصاب گیت حق ندارد، با نصب گیت جدید، کارکرد دستگاههای قبلی همسایه را مختل کند. این قانون نانوشته را حتی شرکتهایی که رقابت سختی نیز باهم دارند، به دقت رعایت میکنند. چرا که ممکن است برای خودشان نیز زمانی همین مشکل به وجود آید.
√ رعایت فاصله مناسب مابین تگها و آنتن گیت فروشگاهی
وظیفه گیت فروشگاهی تشخیص تگهایی است که در محدوده شعاعی آنتنها قرار می گیرند. اصرار بر قرار دادن کالای دارای تگ در نزدیکی گیت، کاملاً غیر منطقی است. حداقل فاصله مابین آنتن و تگ، بسته به نوع دستگاه و تعداد آنتن از صد الی صد وهفتاد سانتی متر در حال تغییر است. برای سیستمهای تک آنتن یا جفت آنتن تک برد، این فاصله نباید کمتر از حدود صدوپنجاه سانتی متر باشد.
مشکل نزدیکی تگ و ایجاد صدای بوق کاذب ناشی از آن، معمولاً در فروشگاههای کوچک که صاحبان آن ها نمیتوانند از فضای نزدیک به آنتنها صرفنظر داشته باشند، بسیار حادتر است و لازم است قبل از نصب سیستم، نسبت به اطلاع رسانی در این خصوص اقدام شود تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود.