انتخاب کننده (Switcher) دوربین مداربسته:
در واقع یکی از تجهیزات نسل قبلی سیستم مداربسته می باشد و با توجه به محدودیت تعداد ورودی های ویدیویی تلویزیون یا نمایشگر و نیاز به استفاده از آنها برای مانیتور کردن دوربین ها و یا ضبط کننده های ویدئویی مورد استفاده قرار می گرفت. اگر تعداد دوربین های نصب شده در یک سیستم مداربسته CCTV زیاد باشد، باید برای مشاهده تصاویر دوربین ها از دستگاهی استفاده کرد که تصویر آن ها را یکی یکی و پشت سر هم و در یک مدت زمان معین نشان دهد. وسیله ای که این عمل را انجام می دهد Switcher نام دارد. سویچرها نیز هم به صورت باسیم و هم بی سیم وجود دارند. به تعداد دوربینهایی که میتوان به سویچر وصل کرد تعداد کانال سویچر می گویند.سویچرها در تعداد کانال ۲ و ۴ و ۶ و ۸ و ۱۲ و ۱۶ کانال ساخته شده اند ولی استفاده از سویچر بیش از ۸ کانال مناسب نیست چرا که فاصله بین بخش تصویر اولین دوربین و آخرین دوربین زیاد خواهد شد و عمل کنترل تصویری دیگر مناسب نخواهد بود.
بر روی سویچر معمولا امکانات زیر وجوز دارد :
- کلید اصلی روشن و خاموش برق
- نشانگرهایی ال ای دی LED برای هر دوربین
- کلید های سه حالته که برای هر دوربین دارای حا لت های ذیل می باشد:
√ By pass: اگر کلید دوربین روی این حالت قرار گیرد، از نشان دادن تصویر آن دوربین خودداری خواهد شد.
√ Auto: در این حالت تصاویر یکی پس از دیگری به صورت اتوماتیک در یک زمان تعریف شده معین نشان داده می شوند. توجه کنید که ممکن است بر روی بعضی از سویچرها کلید sequence این کار را انجام دهد.
√ Home: در این حالت فقط تصویر دوربینی که کلیدش روی آن مستقر است، در تلویزیون یا مانیتور پخش می شود.
√ یک ولوم تایمر که برای تنظیم زمان پخش شدن تصویر دوربین ها در حالت Auto استفاده می شود و این ولوم با عبارت speed مشخص شده است و همچنین ولوم تنظیم صدا که با عبارت VOL نشان داده شده است.
مثلا در قسمت پشت کیس یک سویچر ۸ کانال تعداد هشت ورودی تصویر و هشت ورودی صدا و یک خروجی صدا و تصویر برای اتصال به تلویزیون یا مانیتور وجود دارد.
برای مثال نحوه کابل کشی یک سوییچر ۴ کانال در سیستم مداربسته به صورت زیر می باشد: