دوره های آموزش تخصصی ساختمان (خانه) هوشمند BMS

آموزش سیستم مدیریت ساختمان (BMS)

Building Management Systems & Smart Home Courses

 

 

با رشد روز افزون تکنولوژی و پیشرفت منابع اطلاعات و فراهم شدن بسترهای انتقال داده با کیفیت و سرعت بالا، پیامدهایی را به دنبال می آورد که استفاده ی بدون وقفه از تلفن های هوشمند و یا تبلت ها تنها گوشه ای از آن است. همچنین لزوم ایجاد شرایطی که راحتی و آرامش هر چه بیشتر را برای انسان به ارمغان آورد، همواره از اهداف تکنولوژی و ابداعات در این زمینه می باشد.

در این بین، چند سالی است که واژه ای بنام خانه هوشمند یا هوشمندسازی ساختمان، سیستم اتوماسیون ساختمان و یا BMS (بی ام اس) و یا سیستم مدیریت ساختمان،در سرتاسر جهان، پا به عرصه تجهیزات ساختمانی گذاشته که بنا ضرورت و یا در جهت فراهم نمودن راحتی هرچه بیش تر برای انسان “مدرن”، مرتبا در حال پیشرفت است.  ورود این تکنولوژی به کشور عزیزمان، ایران نیز عقب نمانده و چندسالی است که ساختمان هایی با این شرایط ساخته می شوند که در آن ها از این نوآوری بهره برداری شده است و روز به روز بر تعداد افرادی که به هوشمند سازی ساختمان و خانه خود علاقه نشان می دهند، افزوده می شود.

قصد داریم تا در این جا به طور مختصر و مفید پاسخ این سوال را دریابیم که اساسا:

هوشمندسازی ساختمان یا خانه هوشمند یعنی چه؟

به صورت خلاصه می توان این گونه بیان کرد که: به مجموعه اقداماتی که توسط یک سری ابزار الکتونیکی و منطقی انجام می گیرد تا در نهایت، حذف مدیریت و فعالیت انسان برای آن مورد(ها) حاصل شود را هوشمند سازی اماکن می گویند. به عبارت دیگر تصمیم گیری را در مواردی خاص بر عهده یک سرور یا تصمیم گیرنده الکترونیکال قرار داده می شود که بالطبع، از انسان با توجه به حافظه و قدرت تصمیم گیری آنی و خصوصیاتی همچون تمرکز، فراموشی و یا … می تواند در شرایط خاص بهتر مدیریت و اعمال آن شرایط را انجام دهد. شاید این مورد از اهداف اولیه هوشمند سازی باشد ولی با تکامل روند آن شرایطی بوجود آورده که حاصل آن راحتی هرچه بیشتر را به ارمغان آورده است. در واقع تجهیزات خانه هوشمند یا ساختمان هوشمند، شامل دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری است که مدیرت تجهیزات ساختمانی را بر عهده می گیرند و بنا به شرایط اقدامات مقتضی را انجام می دهند و علاوه بر آن امکان کنترل آن را از راه دور و یا از طریق اینترنت فراهم می کند به طوری که امروزه با استفاده از تلفن های هوشمند براحتی ما را قادر به کنترل و مدیریت تجهیزات نصب شده می نماید تا در نهایت به هدف میریت و بهینه سازی حداکثری دست یابیم.

همان طور که می دانیم، برای راه اندازی هر ابزار یا سخت افزار الکترونیکی نیاز به یک درایور می باشد که در واقع این همان بخش نرم افزاری سیستم بی ام اس، است. برای ایجاد این ارتباط پروتکل های مختلفی وجود دارد که امروزه برخی از آن ها کاربردهای بیشتری و جایگاه بالاتری را در بازار به دست آوره اند.

از مثال ها و کاربردهایی که احتمالا با آن ها آشنایی دارید، همان کنترل دمای موتورخانه و یا آبیاری گلخانه توسط سیستم هوشمند می باشد. یک سیستم مدیریت ساختمان BMS به بخش های کوچکتری تقسیم بندی می شود که در زیر به برخی از آن ها اشاره شده است:

  • کنترل دما و تهویه هوا توسط سیستم هوشمند
  • کنترل روشنایی هوشمند توسط سیستم هوشمند ساختمان
  • دوربین مداربسته
  • سیستم دزدگیر و اعلام سرقت ساختمان
  • مدیریت سیستم کنترل تردد
  • سیستم هوشمند اعلان و اطفا حریق
  • توزیع داده هوشمند
  • مدیریت خطوط تلفن
  • آنتن مرکزی و توزیع سیگنال
  • تغذیه اضطراری
  • روشنایی اضطراری

هر کدام از زیر بخش های مطرح شده در بالا را با توجه به شرایط محیطی می توان به صورت اختصاصی برای آن محیط و مکان خاص، بهینه سازی نمود که با توجه به سخت افزار ها و نرم افزارها این امکان براحتی در دست کاربر می باشد . می توان یک سیستم هوشمند ساختمان را به سرور (کنترل کننده مرکزی)، کنترل کننده محلی، کنترل کننده اینترنتی و سایر سنسورها دسته بندی نمود که همان گونه که در بالا نیز ذکر شد با استفاده از پروتکل هایی خاص ارتباط میان این بخش ها برقرار شده تا حداکثر بهینه سازی را بوجود آورند.

 

این نوشته در حال بروز شدن است…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

..

 

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.

 

.

.


 

آموزش برنامه نویسی KNX ،ZigBee و  BMS

آموزش پروتکل خانه هوشمند و  خانه هوشمند KNX

آموزش هوشمندسازی ساختمان و خانه

اموزش نصب سیستم هوشمند ساختمان