دوربین مداربسته و موشن دتکشن یا تشخیص حرکت (Motion Detection)

motion-detection-cctv-%d9%85%d9%88%d8%b4%d9%86-%d8%af%d8%aa%da%a9%d8%aa%d9%88%d8%b1-%d9%88-%d8%aa%d8%b4%d8%ae%db%8c%d8%b5-%d8%ad%d8%b1%da%a9%d8%aa-%d8%af%d8%b1-%d8%af%db%8c-%d9%88%db%8c-%d8%a2%d8%b1-d

امروزه یکی از امکاناتی که بر روی دی وی آر و NVR ها وجود دارد گزینه موشن دتکتور (Motion Detector) یا تشخیص حرکت است که یکی از قابلیت های رایج در سیستم های ضبط تصاویر مداربسته محسوب می شود و در اکثر دستگاه های ذخیره ساز تعبیه شده است. این قابلیت کمک می کند تا پس از شناسایی حرکت در صحنه اسکن شده عملکرد مناسبی نسبت به آن داشته باشد و بنا به دستورات از پیش تعیین شده فرمان مناسبی را انجام دهد.

اگر بخواهیم کمی در ارتباط با ساختار موشن دتکشن صحبت کنیم باید بگوییم که یکی از اولین قابلیت های مبتنی بر پردازش تصاویر است. در این مکانیزم پردازنده در هر لحظه یک فریم را با فریم های قبل و بعد آن مقایسه می کند و از طریق تشخیص میزان تغییرات در تصاویر متوالی حرکت را شناسایی و اعلام می کند. این بدین معناست که اگر تغییر نور ناگهایی در تصویر داشته باشید نیز این تغییرات به عنوان حرکت شناسایی خواهد شد. یکی از کاربردهای موشن دتکتورهای تصویری دستگاه های ذخیره ساز، در تنظیم ضبط سیستم های مداربسته است. از طریق استفاده از موشن دتکتور شما خواهید توانست سیستم دوربین مدار بسته خود را به گونه ای تنظیم کنید که تنها در زمان حرکت و تغییرات در صفحه ضبط کند. این قابلیت طول زمان ضبط و حجم فایل های ضبط شده را به شدت کاهش می دهد.
استفاده از مکانیزم موشن Motion دیتکشن تصویری به عنوان دزدگیر از نظر فنی قابل انجام نیست چرا که این مکانیزم به جای حساسیت به حرکت فیزیکی تنها به تغییرات در تصاویر حساس است و در این صورت هر گونه تغییر نور و رنگ ناگهانی سیستم دزدگیر شما را فعال خواهد کرد که در نهایت خطای زیادی را به دنبال خواهد داشت. سیستم تشخیص حرکت تصویری دارای معایب زیادی است. با این وجود به علت سادگی و کارایی استفاده از ان در دستگاه های NVR و DVR بسیار رایج است. اولین و بزرگترین عیب سیستم موشن دتکشن تصویری حساسیت آن نسبت به تغییرات در تصویر است. این حساسیت باعث خواهد شد هر گونه تغییر ناگهانی در تصویر به عنوان جسم متحرک شناسایی شود که به همین دلیل امکان استفاده از دستگاه های حفاظت تصویری به عنوان دزدگیر وجود نخواهد شد.

www-npico-ir-ips-motion-detection-%d8%aa%d8%b4%d8%ae%db%8c%d8%b5-%d8%ad%d8%b1%da%a9%d8%aa-%d8%af%d8%b1-%d8%a7%d9%86-%d9%88%db%8c-%d8%a2%d8%b1-%d9%88-dvr2

اما در صورتی که نصب دوربین های مداربسته در منطق غیر حساسی واقع شده باشد و انتخاب حجم هارد در نظر گرفته شده نیز پایین باشد، قابلیت تشخیص حرکت در تصاویر دریافتی دوربین های مداربسته کمک زیادی در کاهش حجم تصاویر ضبط شده در دی وی آر می نماید که البته این مورد در روزگار حاضر خیلی کاربری عمومی نخواهد داشت! و بیشتری هدف از نصب یک سیستم مداربسته همان مطلوب بودن کیفیت ضبط تصاویر و در تمام مدت می باشد.

به منظور انجام تنظیمات این قابلیت بر روی دی وی آر و ان وی آر ها بایستی به گزینه مربوطه از منوی اصلی وارد قسمت EVENT و DETECT شد (ممکن است در دیگر دستگاه ها کمی متفاوت باشد) سپس انتخاب کانال مورد نظر و فعال سازی آن را انجام دهید و در قسمت REGION باید محدوده مورد نظر را جهت فعال نمودن سیستم تشخیص حرکت مشخص کنیم. پس از آن با کلیک بر روی گزینه PERIOD، بازه های زمانی مد نظز جهت فعال بودن تشخیص حرکت را تنظیم می نماییم. در نهایت نیز پس از انجام تنظیمات لازم گزینه SAVE را زده تا تنظیمات ذخیره شوند.

ذکر این نکته نیز حایز اهمیت است که کیفیت سخت افزاری دستگاه تهیه شده اعم از DVR یا ان وی آر، می تواند عملکرد متفاوتی در گزینه تشخیص حرکت داشته باشد و بدیهی است هر اندازه دستگاه حرفه ای تر و با کیفیت تر باشد می توان از آن در کارایی آپشن تشخیص حرکت از طریق دوربین مداربسته انتظارات بالاتری داشت.

 

 


مطالب مرتبط:

.

نحوه بک آپ گرفتن از دی وی آر DVR و ان وی آر NVR

تفاوت دوربین مداربسته AHD-H و AHD-L و AHD-M

رنگ بندی مختلف هارد وسترن دیجیتال WD

.

.

.

 

.


آموزش نصب دوربین مداربسته

فروش عمده و همکار دوربین مداربسته