مفهوم Dual Stream در دی وی آر و دوربین های شبکه

Dual Stream در DVR و NVR و دوربین مداربسته به چه صورت می باشد؟

مفهوم Dual Stream در دی وی آر ها، نعیم پردازش پخش عمده دوربین مدار بسته

این واژه در واقع در مبحث انتقال تصاویر دوربین مدار بسته مطرح می شود. کلمه Dual Stream به معنای ” جریان ” می باشد. مثلا Data Streams به معنای جریان های داده های می باشند. همان گونه که می‌دانید یک فیلم از تعداد متعددی عکس های پشت سر هم که به آن ها فریم هم می گویند، تشکیل‌ یافته است که به‌صورت یک جریان پیوسته به نمایش گذاشته می‌شوند و ویدئو یا فیلم را به وجود می‌آورند. این جریان مانند یک جاده یک‌بانده فریم ریت ها را پشت سر هم قرار داده و با سرعت زیاد در این جاده ارسال می‌کند که موجب متجسم شدن ویدئو در مغز انسان می‌شود. در سیستم دوربین‌های مدار بسته نیز یک چنین جریانی وجود دارد که مانند یک جاده یک طرفه، تصاویر به دستگاه مرکزی ارسال می‌شوند. حال اگر شرایطی وجود داشته باشد که این فریم ها به جای حرکت در یک باند در یک جاده دو بانده ارسال گردند، آنگاه اصطلاحاً می‌گوییم روش ارسال تصاویر “دوال استریم” Dual Stream است.

Dual stream در کجا کاربرد دارد؟

تصور کنید یک سیستم مدار بسته دارید که شاهد تصاویر دوربین های آن در نمایشگری هستید که از خروجی مستقیم دستگاه به آن متصل شده است (AV ،HDMI و یا VGA). حال قصد دارید تصاویر دوربین‌ها را نیز روی تبلت، موبایل یا کامپیوتر شخصی که ارتباطی از نوع شبکه دارند هم مشاهده کنید؛ در این جا تصاویر می‌بایست در یک جاده یک‌طرفه مثلا برای سه دستگاه گیرنده ارسال شوند که چنین قابلیتی باعث افت شدید سرعت و درنتیجه کیفیت تصاویری که برای DVR یا NVR جهت ضبط ارسال می‌گردد، می‌شود بنابراین می‌بایست قدرت پردازش و ارسال تصاویر دریافتی از دوربین‌ها در این دستگاه ها آن‌قدر بالا باشد که اگر نیاز به ارسال تصاویر به صورت موازی برای چندین دستگاه بود، افت سرعت یا کیفیت محسوسی ایجاد نشود. اما بالا بردن قدرت پردازش موجب افزایش قیمت دستگاه‌ها می‌گردد که مقرون‌به‌صرفه نیست بنابراین راه‌حلی که پیشنهاد می‌گردد این است که برای ارسال تصاویر یک جاده دو بانده داشته باشیم که یکی از آن‌ها تصویر را باکیفیت و سرعت‌بالا برای DVR جهت ضبط ارسال کند و دیگری جهت ارسال به موبایل، کامپیوتر و یا وسایل دیگر بهینه و ارسال کند.
این جریان دو بانده را اصطلاحاً Dual stream می‌گویند، باند اول که قرار است تصاویر باکیفیت را به DVR ارسال کند را Main Stream و باند دیگر که برای موبایل‌ها یا دستگاه‌های دیگر ارسال می‌شود را Sub Stream می‌گویند. واضح است که کیفیت تصویر در Sub Stream پایین‌تر است. بنابراین زمانی که با استفاده از تلفن همراه هوشمند، تبلت و یا کامپیوتر مشاهده تصاویر دوربین مدار بسته صورت می گیرد در واقع از Sub Stream دی وی آر یا NVR استفاده می‌شود که همانگونه که احتمالا با آن مواجه شده اید دارای کیفیت تصویر و سرعت نمایش بسیار پایین‌تری نسبت به تصاویری است که از nvr یا DVR برای نمایشگر ارسال می شود، است.
حال اگر تمایل به داشتن تصاویری با وضوح بالاتر بر روی موبایل یا تبلت و در کل تصاویر دوربین مدار بسته از طریق ارتباط شبکه ای باشیم، چه راه حلی را می توان پیشنهاد داد!؟ به زبان ساده تر مقصود داشتن تصاویر Sub Stream  است که از کیفیت بالاتری برخوردار باشند. برای چنین مواردی هم راه‌حل‌هایی اندیشیده شده است که با توجه به نیاز و حرفه ای بودن پروژه دوربین مدار بسته خود می توانید تجهیزات مناسب این کار را تهیه کنید و استفاده کنید. برای نمونه اگر به پخش زنده تصاویر دوربین های مدار بسته حرم مطهر امام رضا (ع) دقت کرده باشید، کاملا متوجه این امر می شوید. به خصوص دوربین مدار بسته ای که برای پوشش ضریح مطهر تعبیه شده است که از یکی از مدل های محبوب دوربین مدار بسته اکسیس Axis می باشد که یکی از نمونه های موفق استریمینگ تصویر را به نمایش گذاشته است.
بنابراین اگر نیاز به داشتن تصاویر با وضوح بالاتری در این زمینه هستید بایستی از دستگاه های حرفه ای تری استفاده کنید که البته به مراتب گرانتر هم هستند و اگر تعداد کلاینت های شما خیلی زیاد است بایستی از دستگاه های خاص Integrated Streams استفاده گردد.

مطالب مرتبط:

.

دوربین مداربسته و فریم در ثانیه (FPS)

تنظیمات CBR و VBR در دی وی آر و دوربین مداربسته ۲

رنگ بندی مختلف هارد وسترن دیجیتال WD

 آموزش نصب دوربین تحت شبکه


نعیم پردازش: آموزش دوربین مداربسته و پخش و فروش همکار انواع دوربین مداربسته، DVR، NVR و سیستم های هوشمند ساختمان BMS.