دوربین مداربسته دیجیتال و مشخصات فنی آن (Aperture یا روزنه دید)

نصب دوربین مداربسته

   یکی از ویژگی های ابتدایی و مشخصات فنی یک دوربین مداربسته دیجیتال Aperture یا روزنه دید است. aperture، در واقع همان میزان باز بودن دهانه لنز دوربین مدار بسته است. همانطور که استحضار دارید، وظیفه اصلی لنز یک دوربین مدار بسته جمع آوری نور محیط و رساندن مقدار مشخصی از آن به سنسور دوربین است و گشادی نور به معنای شعاعی از لنز است که باز می شود و معمولا این درجه و میزان به وسیله یک IRIS کنترل می گردد. هرچه شعاع باز بودن لنز یا گشادی میزان آن بیشتر باشد نور بیشتری به سنسور  دوربین می رسد.

Aperture با مشخصه F و یک عدد همراه آن نمایش داده می شود. برای مثال F2.8 یا F/2.8. هرچه قدر این عدد کوچکتر باشد شعاع باز شدن لنز دوربین مداربسته یا گشادی آن بیشتر خواهد بود. امروزه در دفترچه راهنمای برخی از دوربینهای مدار بسته به جای F2.8 آن را به صورت ۲٫۸ Aperture بیان می کنند.

در عمل بسیاری از دوربین های معمولی دارای میزان درجه گشادی لنز ثابت هستند ولی در دوربین های حرفه ای تر این میزان قابل تنظیم و دارای یک محدوده است. بنابراین زمانی که مشخصات دوربین مداربسته را چک می کنید ممکن است به یکی از چند روش زیر با آن برخورد کنید.

رابطه گشادی لنز با عمق تصویر دوربین مداربسته

عمق تصویر در واقع فاصله ای است که روی آن زوم می کنیم. زمان هایی نیاز است تا از یک صحنه تصویری داشته باشیم که در این حالت همه جزییات، چه دور و چه نزدیک در تصویر برای ما مهم است. اما زمانی هم هست که فقط جزییات پشت زمینه یا بک گراند مهم است یا هنگامی که زوم روی بخشی از تصویر گردد قسمت های دیگر تصویر در دوربین مداربسته (که مثلا پشت آن است) و خارج از دامنه زوم باشد در این صورت یک بخش خاص از تصویر دارای وضوح و بقیه آن تار به نظر برسد. اگر در هنگاه فیلم های تلویزیونی دقت کنید در تصاویر کلوز آپ این نکته به خوبی قابل تشخیص است.

از راه های موثر بر عمق تصویر دوربین مدار بسته انتخاب مناسب لنز است. برای بدست آوردن عمق تصویر کم (وضوح تصویر در فاصله کم) از یک Aperture بزرگ (یا F با مقداری کوچک) مثلا F/2.8 استفاده کنید و برای بدست آوردن عمق تصاویر بالا (وضوح تصویر جهت فواصل دور) از یک اپرچر کوچک (F با مقدار بزرگ) مثلا F/8.0 استفاده می شود.

اپرچر بزرگتر اجازه می دهد تا نور بیشتری از لنز عبور کرده و به سنسور دوربین مداربسته اعم از CCD, CMOS, DIS و… برسد و بنابراین کمک می کند تا شاتر سریعتر عمل کند و سرعت بالای شاتر با عمق کم تصویر را حاصل می شود تا تصویری با یک موضوع واضح و پشت زمینه تار در خروجی دوربین مداربسته داشته باشید.

کمترین روزنه دید نیز این امکان را بوجود می آورد تا در یک روز آفتابی از شاتر با سرعت پایین استفاده شود و بدین وسیله بتوان حرکت ها را نیز به نمایش گذاشت. مانند حرکت آب در دریاچه و یا حرکت ترن در حال حرکت.


مطالب مرتبط:

.

لنز دوربین مداربسته  

فیلتر IR cut در دوربین مداربسته چیست؟

انتخاب زاویه مناسب جهت نصب دوربین مداربسته

 

 

.

.

.


نعیم پردازش: واردات، پخش و فروش همکار انواع دوربین مدار بسته و تجهیزات حفاظتی

آموزش دوربین مدار بسته شبکه و HD به صورت عملی و کاربردی