دیر بازی است که استفاده از سیستم های نظارت های تصویری و نصب دوربین های مداربسته مرسوم شده است. اگر قبلا استفاده از سیستم ها با توجه به نوع کاربری و هزینه های بالای راه اندازی کمتر کسی را ترغیب به استفاده و نصب دوربین مدار بسته می نمود، امروزه به کالایی مرسوم و بلکه لازم برای هر مکانی گشته است.
اما همان طور که می دانیم در نسل های اولیه، دوربین ها کیفیت تصویری چندان بالایی نداشتند (البته در مقابل کیفیت های کنونی) و اینک پس از گذشت سال ها، افرادی که داشتن یک سیستم نظارت تصویری را تجربه کرده اند ترجیح می دهند تا در صورت سالم ماندن این قبیل دوربین ها، آن ها را به انواع باکیفیت تر آن جایگزین کنند تا دارای یک سیستم حرفه ای تر شوند و در موارد و مواقع مورد نیاز استناد راحت تر و کاراتری را در اختیار داشته باشند.
.
تعویض دوربین مدار بسته و جایگزینی با انواع با کیفیت
برای این منظور دو سناریو مطرح است:
اول این که ما می خواهیم با استفاده از بستر کابل کشی قبلی که عمدتا هم از کابل های کواکسیال برای این منظور استفاده شده است، به تعویض دوربین های قبلی و جایگزینی آن ها با انواع کیفیت جدیدی که در حد اچ دی و فول اچ دی یا بالاتر هستند، دست یابیم. خوشبختانه در سال های اخیر رشد چشمگیری در تکنولوژی نظارت تصویری رقم خورده است که این روند رو به جلو همچنان نیز ادامه دار می باشد. اکنون دوربین های مدار بسته با کیفیتی در دسترس است که خریدار را صاحب تصاویری باکیفیت و در عین حال صرف هزینه های اندک تری می نماید. در این روش اگر بستر سیم کشی و کابل کشی قبلی همنان سالم مانده باشد و نویزی بر روی سیستم را اعمال ننماید، می توان تنها اقدام به تعویض دوربین ها و دی وی آر نمود که با این کار دیگر هزینه سیم و کابل و یا سیم کشی دوربین و کابل کشی دوربین های مدار بسته تا محل نصب DVR به رقم کل پروژه افزوده نخواهد شد و باعث صرفه جویی در هزینه های یاد شده خواهد شد.
از نمونه دوربین های مداربسته ای که می توان در این سناریو از آن ها استفاده نمود شامل موارد زیر هستند:
دوربین مدار بسته AHD (ای اچ دی): که خالق تصاویری از ۱ مگاپیکسل تا دوربین های اچ دی ۲ مگا پیکسل (در حال حاضر) هستند که از قیمت پایین تری نسبت به انواع این گونه دوربین ها برخوردارند.
دوربین مدار بستهHD-SDI (اچ دی اس دی آی): تکنولوژی این گونه دوربین ها خاص کشور کره جنوبی است که در انواع ۳ مگاپیکسلی شان کیفیت های تصویری خیره کننده ای را به ارمغان آورده است. اما در عین حال قیمت تمام شده بالاتری دارند.
دوربین مدار بسته HD-TVI: این گونه دوربین ها نیز دارای کیفیت های مگاپیکسلی هستند که می توانند در این دسته جایگزینی دوذربین های مدار بسته قرار گیرند.
دوربین مدار بستهHD-CVI: این نمونه از دوربین ها نیز کیفیت های مگاپیکسلی و در بستر همان سیستم آنالوگ ایجاد می کنند که به نوعی چینی شده تکنولوژی SDI مربوط به کره ای ها است.
در پایان می توان این گونه جمع بندی کرد که با توجه به پروژه و نوع کاربرد، راندمان، شرایط نصب و هزینه تمام شده برای یک پروژه می توان از هر کدام از مارد یاد شده بهره برد.
سناریوی دوم، تعویض با دوربین های مدار بسته تحت شبکه برای رسیدن به کیفیت های تصویری بالا می باشد. در این حالت لازم است تا بستری از شبکه های کامپوتری که با توجه به تعدد دوربین ها و نوع کاریری توپولوژی آن مشخص می شود راه اندازی گردد. کیفیت این دوربین ها در مقایسه با دوربین های دسته اول را می توان در مقایسه با حدود کیفی هر کدام (مگاپیکسل های یکسان) بالاتر دانست (البته بسته به استفاده از هریک از آن ها) ولی غالبا با هزینه های تمام شده بالاتر. دوربین های شبکه قابلیت های حرفه ای تری را در اختیار کاربر قرار می دهند که اصولا در پروژه های حرفه ای تر از آن ها استفاده می شوند.
مطالب مرتبط:
.
وربین مداربسته HD-TVI چیست؟
مقایسه دوربین HD-TVI و HD-CVI
مقایسه دوربین HD-SDI و HD-TVI
دوربین مداربسته EAHD چیست؟
مقایسه تخصصی دوربین مداربسته AHD و HDSDI و HDCVI