پهنای باند (Band width) در دوربین های مداربسته تحت شبکه و دیجیتال

نحوه محاسبه پهنای باند در دوربین IP مداربسته تحت شبکه:

پهنای باندی که دوربین های مداربسته مگاپیکسلی انتقال می دهند رابطه ای مستقیم با کیفیت خروجی تصاویر دوربین مداربسته دارد. به نحوی که هر چه پهنای باند انتقالی بیشتر باشد کیفیت تصاویر بالاتر و هر چه پهنای باند کمتر باشد کیفیت تصاویر به مراتب پایین تر است. تصورکنید که شما دوربین مدار بسته ای خریداری کرده اید و فروشنده به شما بیان کرده است که دوربین ۲ مگاپیکسل رزولوشن تصویر دارد، و هنگامی که دوربین را به دستگاه های دی وی آر و یا ان وی آر NVR متصل می کنید متوجه می شوید که در قسمت encoding نمایش داده می شود ۱۹۲۰*۱۰۸۰ یا ۱۶۰۰*۱۲۰۰ ولی تصاویر آنچنان که باید از کیفیت مطلوب با جزئیات بالایی برخوردار نیستند.

این اعداد و ارقام نیستند که کیفیت دوربین را تعیین می کنند. ۱۰۸۰p یک پارامتر است که توسط دوربین در خروجی نمایشگر نمایش داده می شود ولی آیا در نرم افزار دوربین این عدد واقعی تعریف شده است؟ در جواب باید بگوییم که خیر، همیشه نمی توان به این اعداد اعتماد کرد و چیزی که برای ما حائز اهمیت است میزان پهنای باندی است که دوربین انتقال می دهد.

برای مثال شما برای دانلود یک موزیک ۳ گزینه دارید: ۱٫۵ مگابایت برای موزیک با کیفیت ۶۴ کیلوبایت بر ثانیه، ۴٫۲ مگابایت برای موزیک با کیفیت ۱۲۸ کیلوبایت بر ثانیه و ۹٫۸ مگابایت برای موزیک با کیفیت ۳۲۰ کیلوبایت بر ثانیه، و هنگامی که شما هر سه موزیک را دانلود می کنید کاملا تفاوت کیفیت آنها را احساس می کنید. پس کیفیت بالاتر نیازمند پهنای باند بیشتر است.

دوربین مداربسته ۲ مگا پیکسلی باید ماکزیمم پهنای باندی معادل ۱۲۰۰۰ کیلوبایت بر ثانیه انتقال دهد که این میزان پهنای باند در شرایط نوری مختلف متغیر است. برای تست پهنای باند دوربین می بایست دوربین را در نورهای مختلف حرکت داد تا پردازش تصویر نزدیک به بیشترین حد ممکن قرار گیرد و پهنای باند در آن لحظه مشخص گردد.

حال ببینیم که نحوه محاسبه این عدد ۱۲۰۰۰ کیلوبایت چگونه به دست می آید. گفتیم ۲ مگاپیکسل یعنی در هر اینچ مربع ۲ میلیون پیکسل قرار دارد. مستطیلی را در نظر بگیرید که طول آن ۱۹۲۰ و عرض آن ۱۰۸۰ است. این دو عدد را در یکدیگر ضرب می کنیم ۱۰۸۰*۱۹۲۰=۲۰۷۳۶۰۰ که این یعنی در هر اینچ مربع ۲۰۷۳۶۰۰ پیکسل داریم. ولی هر پیکسل چند رنگ می تواند داشته باشد؟ RGB به معنای قرمز RED و سبز GREEN و آبی BLUE است پس هر پیکسل در لحظه ۳ رنگ می تواند داشته باشد. یا قرمز است یا آبی و یا سبز. پس برای ذخیره این ۳ حالت در دستگاه باینری نیاز به ۲ بیت فضا داریم. یعنی ۲*۲۰۷۳۶۰۰ = ۴۱۴۷۲۰۰

مبحث بعدی مبحث Frame Rate فریم ریت دوربین مداربسته می باشد. یعنی میزان تکرار و نوسازی تصویر بر ثانیه. معمولا دوربین های رایج بین ۲۵ تا ۳۰ فریم بر ثانیه نرخ تکرار دارند که اگر در این محاسبات نرخ فریم را ۲۵ فریم بر ثانیه در نظر بگیریم می شود : ۴۱۴۷۲۰۰ * ۲۵ = ۱۰۳۶۸۰۰۰۰ یعنی در ثانیه برای ذخیره تصویری که ۲ میلیون پیکسل در اینچ حجم دارد و ۲۵ فریم می باشد نیاز به ۱۰۳۶۸۰۰۰۰ بیت داریم. برای تبدیل بیت به بایت باید این عدد را تقسیم بر ۸ کنیم که ۱۰۳۶۸۰۰۰۰/۸ = ۱۲۹۶۰۰۰۰ می شود و برای تبدیل بایت به کیلوبایت باید عدد را تقسیم بر ۱۰۲۴ کنیم ۱۲۹۶۰۰۰۰/۱۰۲۴ = ۱۲۶۵۶٫

پس در ثانیه ۱۲۰۰۰ کیلوبایت پهنای باند انتقال می یابد، البته به شرطی که تصویر در ثانیه ۲۵ بار رنگ تمام پیکسل هایش عوض شده باشد. ولی در عمل روی تصویر های متحرک معمولا ۵۰% پیکسل ها تغییر رنگ می دهند، پس پهنای باند حدودا ۶۰۰۰ کیلوبایت بر ثانیه انتقال داده می شود و این میزان برای تصویر های ثابت کسری از این عدد می باشد.

 


مطالب مرتبط:

.

نحوه نصب دوربین مداربسته گردشی و متحرک اسپید دام Speed Dome

تفاوتهای دوربین شبکه و آنالوگ 

حداکثر متراژ کابل کشی در دوربین مداربسته تحت شبکه NVR و IP Camera و CAT 5,6,5 E,6 E,6 SFTP.

آموزش تبدیل دوربین مداربسته به دوربین وایرلس!

کابل شبکه در دوربین مداربسته

دوربین شبکه ONVIF چیست؟

 

 

 


ورود به صفحه

آموزش دوربین مداربسته


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

پخش و فروش دوربین مداربسته

آموزش نصب دوربین مداربسته

آموزش کنترل پروژه دوربین مداربسته

آموزشگاه و آموزش دوربین مدار بسته شبکه

محاسبه پهنای باند دوربین شبکه

پهنای باند دی وی آر و nvr

دوربین مداربسته:نعیم پردازش