دوربین مداربسته و نرخ فریم در ثانیه (FPS)

FPS در دی وی آر ها و DVR و NVR ها و کلا در سیستم مداربسته به چه معناست؟

 

فریم ریت یا تعداد فریم در هر ثانیه (Frame per second) که آن را با FPS نیز نشان می دهند بیانگر تعداد فریم های یک تصویر در یک ثانیه می باشد.
همانگونه که می دانیم هر تصویر دارای حرکت از یک سری تصویر ثابت تشکیل شده که به صورت متوالی و پشت سر هم به نمایش در می آیند. این نمایش سلسله وار در تحلیل مغز انسان تصوری را ایجاد می کند که مثلا تصویر در حال حرکت است. هرچه تعداد تصاویر ثابت تشکیل دهنده یک تصویر متحرک بیشتر باشد قاعدتا جزئیات بیشتری از حرکات را خواهیم داشت.
چشم انسان قادر به دیدن بیش از ۷ تا ۱۰ فریم در ثانیه نیست. این بدین معناست که یک تصویر ۱۰ فریم در ثانیه به مانند یک تصویر ۳۰ فریم در ثانیه و به همان میزان زنده برای مغز انسان به نظر میرسد. اما تعداد فریم های تصویر در ثانیه زمانی اهمیت پیدا می کند که حرکتی در تصویر حادث شود. در حرکت تصویر با ۳۰ فریم در ثانیه جزئیات خیلی کمتری را نسبت به تصویر ۱۰ فریم از دست می رود.
در تصاویر با فریم پایین حرکت می تواند موجب تار شدن تصاویر و عدم امکان تشخیص جزئیات ضبط شده در تصویر گردد که این امر را در نصب دوربین های مداربسته و دی وی آر ها و ان وی آر های با کیفیت پایین تر می توان لمس کرد. ماکزیمم تعداد فریم قابل انتقال با استاندارد تلویزیونی PAL (استاندارد در ایران) ۲۵ فریم در ثانیه است. این تعداد فریم قادر است تا یک تصویر زنده با کیفیت را تضمین کند.
همچنین باید به این نکته نیز دقت نمود که، تعداد فریم تصاویر یکی از خصوصیات مهم دستگاه های DVR و دوربین شبکه است. طبیعتا هرچه تعداد فریم تصاویر این دستگاه ها بیشتر باشد کیفیت آنها بالاتر خواهد بود و موجب سرعتر پر شدن هارد دیسک خواهد شد.

فریم ریت چه تاثیری در حجم و پهنای باند دوربین و ضبط کننده ها دارد؟

نرخ فریم تاثیری مستقیم بر حجم و پهنای باند در دوربین های مدار بسته دارد. بطوری که هر اندازه فریم در تصاویر بیشتر باشد ظرفیت فیلم های ضبط شده در هارد دیسک نیز بیشتر خواهد بود و در مقوله انتقال اطلاعات به پهنای باند بیشتری نیاز خواهد شد.

آیا نرخ فریم دلیل تار شدن تصاویر در طول حرکت است؟

تار شدن تصاویر در طول مدت زمان حرکت معمولا بیشتر به سرعت شاتر دوربین وابسته است تا نرخ فریم. نرخ فریم عموما با روان بودن تصویر رابطه دارد و تار شدن تصاویر رابطه ای با آن نخواهد داشت.

تاثیر نرخ فریم در انتقال تصاویر دوربین مداربسته

طبیعتا هر اندازه فریم ریت را در استفاده در مراحل انتقال تصویر بر روی موبایل و اینترنت ایران خصوصا، پایین تر آورده شود به نتایج بهتری از لحاظ روان بودن حرکت خواهیم رسید.

.

مطلب مرتبط:

 

 

دوربین شبکه ONVIF چیست؟


نعیم پردازش: اموزش نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه و NVR 

پخش و فروش عمده همکار انواع دوربین مدار بسته