دوربین مداربسته تحت شبکه (IP Camera) یا IPC

دوربین آی پی کمرا (IPC) به دوربین دیجیتال مدار بسته شبکه در یک شبکه کامپبوتری گفته می شود، قیمت دوربین IP Camera.

   دوربین مداربسته شبکه (IP Camera) یک وسیله الکترونیکی است که برای دریافت تصاویر و تبدیل آنها به اطلاعات دیجتال از آن استفاده می شود. این کار در دوربین مداربسته شبکه به وسیله سنسور الکترونیکی دوربین (Image Sensor) صورت می پذیرد که این حسگر می تواند از انواع سنسورهای تصویری CCD یا CMOS انتخاب شود. در واقع دوربین شبکه را می توان نسل جدیدتر دوربین های مدار بسته دانست که استفاده از این دوربین ها در حال افزایش است و ممکن است که جای دوربین های نسل قبلی خود (دوربین های آنالوگ) را تا چند سال دیگر پر کنند.

ساختار دوربین IP Camera

   دوربین های مداربسته آی پی و تحت شبکه به نوعی یک کامپیوتر کوچک شده نیز محسوب می شوند که این دوربین ها پس از دریافت اطلاعات محیط اطراف از سنسور خود آن را به دیتای دیجیتالی تبدیل کرده و مطابق پروتکل های شبکه های رایانه ای، بسته هایی روی شبکه ارسال می کند. وجود مبدل های مختلف در این دوربین ها باعث افزایش پیچیدگی و کیفیت تصویری بهتر در آن و البته بالا رفتن هزینه ها شده است.
هر شرکت تولید کننده سیستم های مداربسته شبکه پروتکلی خاص خود را برای دوربین های تولید شده اش استفاده می کند که این کار موجب محدودیتی است به نحوی که در یک سیستم مداربسته تحت شبکه نتوان از چندین برند متفاوت دوربین شبکه برای یک سیستم ذخیره ساز یا مدیریت واحد استفاده کرد. در این صورت تنها راه استفاده از همچین دوربین هایی ساپورت کردن قابلیت با پروتکل Onvif است.

کیفیت تصویر دوربین مدار بسته شبکه (آیپی کمرا)

برترین مزیت دوربین تحت شبکه عدم محدود در کیفیت تصویر آنها می باشد. درحال حاضر دوربین های شبکه با کیفیت بین VGA تا ۲۶ مگاپیکسل به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. کیفیت تصویر بالاتر از ۵ مگا پیکسل تنها در دوربین های تخصصی و در برندهایی خاص قابل دسترسی می باشد که با رشد این تکنولوژی وسعت بکار گیری دوربینهای مدار بسته ۴k (فور کی) نیز مشهود است.

تغذیه دوربین شبکه

تغذیه دوربینهای آی پی شبکه از دو طریق انجام پذیر است:

  • تغذیه از راه منبع یا آداپتور
  • تغذیه از طریق خود کابل شبکه و به صورت POE

در صورت تغذیه کردن POE دوربین ها دیگر نیازی به نصب پاور جداگانه برای برق دهی به دوربین IP نخواهد بود و تمامی هزینه و پیچیدگی های کابل کشی تغذیه نیز حذف می گردد. البته بایستی توجه داشت که همه سوئیچ های مورد استفاده در زیر ساخت شبکه می بایست از نوع POE (پی او یی) باشند که معمولا از کابل کشی پرهزینه تر هستند اما در عمل و پیاده سازی بسیار تر و تمیز تر می باشند.

نرم افزار مدیریت دوربین شبکه IP:

از دیگر قابلیت های بسیار مهم دوربین های شبکه دسترسی به نرم افزارهای پیشرفته شبکه است. این نرم افزارها می توانند قابلیت های بی شمار و حرفه ای تر پردازشی را برای استفاده هر چه بهتر از امکانات دوربین شبکه (آی پی کمرا)، ایجاد کنند و بسیاری از نیازهای امنیتی و نظارتی مشتریان را به طور کامل برطرف سازند.

نحوه نصب دوربین مداربسته تحت شبکه چگونه است؟

برای مطالعه بهتر و بررسی اصولی نحوه نصب دوربین آی پی کمرا می توانید به مقاله آموزش نصب تخصصی دوربین مداربسته تحت شبکه مراجعه کنید. به طور خلاصه دقت داشته باشید که نصب دوربین مداربسته تحت شبکه تفاوت های زیادی با دوربین های آنالوگ دارد و نیاز به آشنایی حرفه ای به شبکه های کامپیوتری دارد. با این حال به علت انعطاف زیاد این قسم از سیستمهای مداربسته در بسیاری موارد از مشکلات فنی پس از نصب دوربین های مدار بسته می کاهد. به طور بسیار خلاصه نصب دوربین مدار بسته شبکه تا حد فراوانی به اضافه کردن یک رایانه به شبکه موجود شباهت دارد و اگر با اصول شبکه های کامپیوتری آشنا باشید این کار برای شما خیلی مشکل نخواهد بود.

.

.


مطالب مرتبط:

.

مقایسه ی NVR و سرور در سیستم مداربسته شبکه

دوربین مدار بسته شبکه و عوامل مهم در انتخاب آن

پهنای باند (Bandwidth) در دوربینهای مداربسته تحت شبکه و دیجیتال

تفاوتهای عمده در دوربین مدار بسته شبکه و آنالوگ

 

.

.

.

 


آموزش دوربین مدار بسته شبکه IP CAMERA یا IPC

فروش عمده همکار دوربین مداربسته IP و سیستم  اعلام سرقت و تجهیزات وابسته