لنز دوربین مداربسته

CCTV لنز دوربین مداربسته
انواع لنز دوربین مداربسته

لنز دوربین مداربسته از لحاظ شکل ظاهری و عملکرد به انواع زیر تقسیم بندی می شوند:

           √   لنز ثابت یا fix

           √  لنز موتور دار یا لنز موتورایز

           √  لنز متغیر (فاصله کانونی  قابل تنظیم)

شرکت های زیادی لنزهای دوربین مدار بسته را تولید می کنند که می توان به فوجی فیلم اشاره داشت.

کاربرد لنز در دوربین مداربسته: سنسور تصویر دوربین مداربسته نور را توسط لنز پس از ورود و برخورد به خود پردازش و تبدیل به پالس های الکتریکی می کند و سپس آنها را به خروجی سیگنال خود می فرستد که پس از دریافت توسط DVR با  پروتکلی خاص این پالس ها را پس از دریافت، دوباره به تصویری قابل نمایش تبدیل می کند. در این صورت چنانچه نور رسیده به سنسور دوربین ضعیف باشد تصویر به صورت بی کیفیت در خروجی ظاهر خواهد شد. مثال ساده این مطلب را می توانید توسط دوربین تلفن همراه خود چک کنید!

  در اینصورت اگر از یک دوربین مدار بسته با وضوح تصویر بسیار بالا استفاده شود ولی نور مناسبی از سمت لنز به سنسور نرسد،  سنسور تصویر نمی تواند تصویری با کیفیت را ارسال کند چرا که تمام نوری که به CCD  می رسد از لنز عبور خواهد کرد و اگر لنز بی کیفیت باشد ،خواص شکست و چگونگی نوری که از آن  عبور می کند تغییر کرده و باعث می شود که  CCD بر اساس ورودی های غلط، تصویر نامناسبی را در خروجی تولید کند.

   بعد از انتخاب لنز مناسب از نظر کیفیت نوبت به انتخاب لنز مناسب از نظر زاویه لنز و عمق دید لنز می شود، از مواردی که در انتخاب لنز دوربین مدار بسته دارای اهمیت است انتخاب لنز با فاصله کانونی مناسب است چرا که فاصله کانونی لنز بیانگر زاویه و عمق دید لنز است که هر چه این مقدار بیشتر باشد عمق دید لنز بیشتر و هر چه کوچکتر باشد زاویه دید لنز بیشتر است. هر چه زاویه دید بالاتر باشد عمق دید پایین تر می آید و هر چه زاویه دید پایین تر بیاید عمق دید بالاتر می رود.

لازم به ذکر است لنز واید wide به دلیل زاویه دید بالا انتخاب می شود نه به دلیل عمق دید پایین و به همین ترتیب لنز های tele (لنزهایی با فاصله کانونی بالا) به دلیل عمق دید بالا کاربری دارند بنابراین لنز های Wide  بخاطر زاویه دید زیاد انتخاب می شوند اما لنزهای تله tele به خاطر عمق دید بالا.

لنز های ثابت (Fix) دوربین مداربسته

  لنزهایی که فاصله کانونی آنها ثابت باشد که این به معنای عمق و زاویه دید کاملا ثابت است را لنز های ثابت می نامند. این لنزها با یک عدد بر اساس میلیمتر نمایش داده می شود. برای مثال  لنز  ثابت ۲٫۸ mm. واضح است که لنز های فیکس در مواقعی انتخاب می شوند که زاویه و عمق دید مناسب کاملا مشخص و بدون تغییر بعدی باشد.

لنزهای متغیرِ دوربین مداربسته

 فاصله کانونی لنز در این گونه لنز ها متغییر بوده که این موضوع باعث می شود که زاویه دید و عمق دید متغییری را در بازه فاصله کانونی مورد نظر داشته باشیم. برای مثال لنز متغیر ۵~۵۰ که فاصله کانونی آن از ۵mm تا ۵۰mm می باشد. همه لنز های متغیر یک فاصله کانونی اولیه دارند و یک فاصله کانونی ثانویه که در واقع فاصله بین دو عدسی لنز از یکدیگر را  نمایش می دهند. منظور از  لنز ۵~۵۰ یعنی فاصله کانونی لنز از ۵ میلیمتر تا ۵۰ میلیمتر قابل تغییر و تنظیم است .

تمام لنزهای متغیر دارای دو پین می باشند که یکی این پین ها مربوط به تغییر مکان عدسی دوم (فاصله کانونی) بوده و اهرم دیگر برای تنظیم فاصله عدسی اول (تنظیم وضوح و شفافیت تصویر) می باشند. کاربرد لنز متغبر در دوربین مداربسته بیشتر در زمانی است که در هنگام طراحی اولیه قادر به انتخاب دقیق زاویه دید و عمق دید مناسب نباشیم و میزان بزرگنمایی در لنزهای motorize نیز دقیقا مشابه لنزهای وریفوکال varifocal از فرمول خاصی محاسبه می شوند.

 

 


مطالب مرتبط:

.

فیلتر IR cut در دوربین مداربسته چیست؟

اصطلاحات و تعاریف دوربینهای مداربسته

H.265 در دوربین مداربسته چیست؟

.

.

.

.

.

.

.

 

 

 

 


پخش عمده دزدگیر و دوربین مدار بسته به همکار


برگزاری دوره های جامع و فشرده آموزش نصب دوربین مداربسته در شیراز مشهد و تهران بصورت عملی و کلاس تخصصی آموزش نصب اعلام سرقت اماکن در شیراز و مشهد و تهران